.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




South-Carolina

Becenév: Palmetto State
Terület: 30 207 sq.mi. (78 235,8 km2)
Legmagasabb pont: Sassafras 3 560 ft. (1 085,1 m)
Népesség: 3 863 900
Főváros: Columbia
Legnagyobb város: Columbia

Az North-Carolinától 1729-ben levált South-Carolina állam nagy része síkság. Történelmi jelentősége abban rejlik, hogy az 1861-65-ös polgárháborúban elsőnek mondta ki függetlenségét az uniótól és állt a rabszolgatartást pártoló déli államok oldalára. Mai népszerűségét elsősorban elbűvölő szépségű partszakaszával érdemelte ki. A partja mentén fekvő üdülőfalvak és városok strandolásra, szörfözésre, hajókázásra egyaránt kitűnőek. Legnagyobb települései az állam belső területein, északon található Greenville és Spartanburg, a középső részen fekvő főváros Columbia és a part menti városok Charleston, Georgetown és Myrtle Beach.
South-Carolina
Fotó: Country, South Carolina, USA, flickr.com, by Martin LaBar

Az állam fővárosa, Columbia közigazgatási és oktatási központ. Itt található a Columbia International University (Nemzetközi Egyetem), és a State House az állami kapitólium épülete. Érdemes felkeresni a városban a South Carolina State Museum-ot, amely az állam történelmét, ipar és kultúrtörténetét mutatja be, valamint a katonai múltját bemutató South Carolina Confoderate Relic Room and Museum-ot.
Columbia
Fotó: State Capitol, Columbia, South Carolina, USA, flickr.com, by jimbowen0306

Tengerparti városai főként a strandokról, a pihenésről, az idegenforgalomról szólnak, de a természetesnek vehető tengerparti óriás szállodák és part menti beach-ek mellett egyéb érdekességekkel is szolgálnak. Északról dél felé haladva az állam első part menti nagyvárosa Myrtle Beach, amely évtizedek óta közkedvelt nyaralóhely telis tele kaszinókkal, szállodákkal és vidámparkokkal. Közelében fekszik a híres Brookgreen Gardens, ahol 250 művész több mint 500 szobra tekinthető meg.
Myrtle Beach
Fotó: Myrtle Beach, Columbia, South Carolina, USA, flickr.com, by Mr. Guybrarian

Georgetown egykor a rizstermelés központja volt, melynek történetét tekinthetjük meg a helyi Rise Museum-ban.
Georgetown
Fotó: Georgetown, South Carolina, USA, flickr.com, by jimmywayne22

A legnagyobb tengerparti város a több évszázados történelmi múlttal rendelkező Charleston, melynek gyönyörű régi házait mindenképpen érdemes megtekinteni. Keressük fel a városban a Charleston Museum-ot, amely a város történetét mutatja be. Itt érdemes még megnézni a South Carolina Aquarium-ot, ahol a legkülönfélébb vízi élőlényekkel találkozhatunk.
Charleston
Fotó: Charleston, Columbia, South Carolina, USA, flickr.com, by jimmywayne22

Az állam déli határánál található a Hilton Head Island, amely South-Carolina ékszerkövének számít. Évente több tízezer turista keresi fel, hogy kipihenje fáradalmait az olyan fényűző szállodákban, mint a Hyatt vagy a Hilton.
Hilton Head Island
Fotó: Hilton Head Island, South Carolina, USA, flickr.com, by terren in Virginia

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel