.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Florida

Becenév: Sunshine State
Terület: 54 157 sq.mi. (140 266 km2)
Legmagasabb pont: Walton County 345 ft. (105,2 m)
Népesség: 15 317 300
Főváros: Tallahassee
Legnagyobb város: Jacksonville

Lawyers near me


Florida az USA legdélebbi állama, nyugaton a Mexikói-öböl, keleten az Atlanti-óceán, északon Georgia és Alabama állam határolja. Florida nagyrésze mély, alföldi terület, a legmagasabb pontja is alig haladja meg a 100 métert. Északi részére szubtrópusi, déli részére trópusi éghajlat jellemző. Az állam fontos mezőgazdasági központ, a világ egyik legnagyobb citrusféle (narancs, citrom, mandarin) termesztője. Amiben azonban első az USA-ban, az a turizmus és az idegenforgalom, Floridát évente több millió ember keresi fel, hogy kipihenje fáradalmait homokos tengerpartjain, és kedvére szórakozhasson üdülővárosaiban. Legnagyobb városai északon Pensacola, Tallahasse és Jacksonville, középen Orlando, Tampa, és St. Petersburg, délen Fort Lauderdale, és Miami.

 

 

Fővárosa, az állam északi részén fekvő Tallahassee, közigazgatási központ. Belvárosát gyönyörű lakóházak uralják, amik még a 19. században épültek, itt érdemes megnézni az elbűvölő Old State Capitol Buildinget, és mögötte a New Capitol óriási felhőkarcolóját, amelynek tetejéről csodálatos panoráma nyílik a városra. Tallahassee-ban keressük fel a Museum of Florida History-t, mely az állam változatos történelmét mutatja be.
Tallahassee
Fotó: State Capitol, Tallahassee, Florida, USA, flickr.com, by jimmywayne22

Szintén északon, az Alabama-i határ közelében fekszik Pensacola városa, amely az egyik legelső spanyol településként létesült, még a 16. században. Itt érdemes megtekinteni a TT Wentworth Florida State Museum érdekes gyűjteményét.
Pensacola
Fotó: Pensacola Beach, Florida, USA, flickr.com, by divemasterking2000

 

Florida legnagyobb városa, az állam északkeleti részén fekvő Jacksonville, ipari, oktatási, és tudományos központ. Belvárosát magas felhőkarcolók uralják, amelyek számos neves cég irodáinak adnak helyet. Látogassunk el a Museum of Contemporary Art-ba, amely egy fantasztikus művészeti gyűjteményt rejt, és keressük fel a Palm and Cycad Arboretum-ot, ahol a szubtrópusokon honos különleges növényeket tekinthetjük meg. A város közelében turisták ezrei által látogatott népszerű strandok sorakoznak, az Atlantic Beach, a Neptune Beach, a Jacksonville Beach, és a Ponte Vedra Beach.
Jacksonville
Fotó: Jacksonville, Florida, USA, flickr.com, by by I love the Way Truth & Life

Jacksonville-től északra, az Amelia-szigeten fekszik a számos érdekes látnivalóval, és népszerű strandokkal rendelkező Fernandina Beach. A városban gyönyörű villák sorakoznak, amelyeket még a 19. században építettek. Főutcáját, a Centre Street-et végig különféle üzletek, ajándékboltok és bárok szegélyezik. Érdemes felkeresni az Amelia Island Museum and History-t, ahol a sziget változatos történelmével ismerkedhetünk meg, valamint idegenvezetéssel izgalmas túrán vehetünk részt a szigeten.
Fernandina Beach
Fotó: Post Office, Fernandina Beach, Florida, USA, flickr.com, by jimmywayne22


Az állam egyik legrégebbi településének számít a Jacksonville-től délre fekvő St. Augustine. A város csodás partszakaszával, és régi épületeivel sok ezer turistát vonz egész évben. Feltétlenül nézzük meg a 17. században épült Fort St. Augustine-t (erőd), a Flagler College gyönyörű épületét, és a Basilica Cathedral-t, valamint a Lightner Museum-ot, amely egy nívós művészeti gyűjteményt rejt.
St. Augustine
Fotó: Fort, St. Augustine, Florida, USA, flickr.com, by Reachupforthestars

St. Augustine-től délre fekszik Florida egyik legnépszerűbb üdülővárosa, a gyönyörű homokos tengerpartjáról híres Daytona Beach. A településen számos nívós szálloda és szórakozóhely létesült, hogy ki tudja szolgálni az évente ideérkező sok ezernyi turistát. A városban járva látogassunk el a Museum of Arts and Sciences-ba, ahol egy értékes művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg, és keressük fel a Halifax Historical Museum-ot, amely a település történelmét mutatja be. A városban található a híres Daytona International Speedway, ahol óriási tömegeket vonzó autóversenyekre kerül sor egész évben.
Daytona Beach
Fotó: Daytona Beach, Florida, USA, flickr.com, by PartsnPieces

 

Florida középső részének egyik legnagyobb városa a szórakoztató parkjaival világszerte híres Orlando. Belvárosát magas felhőkarcolók uralják, főutcáját az Orange Avenue-t bárok, különféle éttermek szegélyezik, amelyeket naplemente után valósággal megrohamozzák a turisták. Népszerű kulturális intézményei az Orlando Museum of Art és a Maitland Art Center, ahol több neves művész alkotásait tekinthetjük meg, valamint az Orlando Science Center, amely egy tudományos gyűjteményt rejt.
A városban három nagy, rendkívüli népszerűségnek örvendő szórakoztató park létesült, amelyek egész évben több millió embernek nyújtanak szórakozást.
· Sea World and Discovery Cove, amely a tenger világát mutatja be, delfinekkel, fókákkal és egyéb tengeri élőlényekkel ismerkedhetünk meg.
· Wald Disney World Resort Complex, amely Orlando legnépszerűbb szórakoztató parkja, több részből áll, ezek Varázsország, Epcot, Disney-MGM stúdiók, és Állatok királysága.
· Universal Studios Orlando, három részből áll, a Universal Studios Park-ból, a Kaland-szigetekből, és a Universal City Walk-ból, számos híres film díszletei között játszódó vidámpark, hihetetlen élményeket nyújt, elsősorban 12 éven felülieknek ajánljuk.
Orlando
Fotó: Orlando, Florida, USA, flickr.com, by Jordi Gomara (itaca2000)

Orlando-tól keletre, az Atlanti-óceán partján fekszik Cape Canaveral, itt található a Kennedy Space Center (Ûrközpont), ahol megismerkedhetünk az űrhajózás történelmével, az űrközpont működésével, valamint megtekinthetjük az Explorer űrrepülőgép egy életnagyságú másolatát.

Nyugat-Florida két legnagyobb városa a Tampa-öböl partján, egymással szemben fekvő két ikerváros St. Petersburg és Tampa.

St. Petersburg egy gyönyörű félszigeten fekszik, belvárosát elegáns üzletek és éttermek szegélyezik. A város fontos kulturális központ, itt található a híres Salvador Dali Museum, amely a neves spanyol művész legtöbb alkotását mutatja be, számos rajzzal, festménnyel, és grafikával. Érdemes még felkeresni a Museum of Fine Arts-ot, ahol híres európai, amerikai, és ázsiai festőművészek műveit csodálhatjuk meg, valamint a St. Petersburg Museum of History-t, amely a város történelmét meséli el.
St. Petersburg
Fotó: St. Petersburg, Florida, USA, flickr.com, by librarysarie

 

A St.Petersburg városával szemben fekvő Tampa fontos ipari, kereskedelmi, és idegenforgalmi központ, belvárosát hatalmas felhőkarcolók uralják. Legfontosabb látnivalói a Florida Aquarium, ahol a legkülönfélébb tengeri élőlényekkel találkozhatunk, és a híres Busch Gardens, amely az USA egyik legnagyobb állatparkja, közel 3000 állat él itt. Érdemes felkeresni a város múzeumait, a Museum of Science and Industry-t, amely egy tudományos múzeum, a Challenger űrhajózási oktató központtal, és egy 3 dimenziós mozival, valamint a Tampa Museum of Art-ot, ahol egy értékes művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg.
Tampa
Fotó: Tampa, Florida, USA, flickr.com, by katiew

Tampa-tól délre fekszik a híres kulturális és üdülőváros Sarasota. Itt található Florida egyik legnagyobb múzeumkomplexuma a Ringling Museum Complex, ahol gyönyörű festményeket, rajzokat, és grafikákat csodálhatunk meg. Tengerparti részein számos kiváló strandot találunk, ezek a Turtle Beach, a Siesta Key Beach, és a South Lido Park Beach.
Sarasota
Fotó: Sarasota, Florida, USA, flickr.com, by rusty one

Florida délkeleti partszakaszát hosszan üdülővárosok szegélyezik, amelyek közül a leghíresebbek északról délfelé haladva Palm Beach, Boca Raton, Fort Lauderdale, Hollywood at Florida, és természetesen Miami.

A világszerte híres Palm Beach üdülőváros elsősorban a gazdagok, és a felső tízezer számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A város telis tele van fényűző villákkal, gyönyörű palotákkal. Fő utcája a Worth Avenue, amelyet galériák, neves üzletek és elegáns éttermek szegélyeznek.
Palm Beach
Fotó: Palm Beach, Florida, USA, flickr.com, by SteelCityHobbies

Boca Raton városa elsősorban régi, 19. század eleji elbűvölő épületeivel hódít, emellett érdekes kulturális helyszínekkel is megismerkedhetünk. Érdemes felkeresni a Boca Raton Museum of Art-ot, ahol több neves művész alkotásait tekinthetjük meg. A város ki nem épített partszakaszával és csodás parkjaival is nagy népszerűségnek örvend. Két legszebb parkja a Spanish River Park, és a Red Reef Park, ahol pálmafák alatt, és a homokos tengerparton pihenhetjük ki fáradalmainkat.
Boca Raton
Fotó: Boca Raton, Florida, USA, flickr.com, by xrrr

Fort Lauderdale, Miami után a második legnagyobb város Florida délkeleti részén, gyönyörű üdülőváros, népszerű strandjait évente több millió ember keresi fel. Kikötője, Port Everglades a világ második legnagyobb cirkálókikötője, több száz gyönyörű jacht, és sétahajó áll a kikötőben, egész évben. Fő utcája a Las Olas Boulevard egészen az Atlanti-óceán partjáig tart, a legkülönfélébb üzletek és éttermek szegélyezik, itt található a Museum of Art-is, amely egy fantasztikus művészeti gyűjteményt rejt.
Fort Lauderdale
Fotó: Fort Lauderdale, Florida, USA, flickr.com, by thepodger

 

Florida leghíresebb városa a világszerte ismert, nagy népszerűségnek örvendő üdülőváros Miami. A város gyakorlatilag egész évben tele van a világ minden tájáról ideérkező, és pihenni vágyó turistákkal. A több mint 5000 km2-en fekvő kétmilliós város telis tele van élettel, egymást érik a zenei fesztiválok, koncertek, szórakozóhelyein egyetlen percre sem áll meg az élet. Legnagyobb népszerűségnek természetesen part menti területei számítanak, ezek Miami Beach, South Beach, és Coconut Groove, de érdekesek belső területei is, a Downtown, a Little Havana, és a Coral Gables.
Az óriási szigeten fekvő Miami Beach és South Beach, Miami szórakoztató és fürdő központjai, partszakaszaikat végig gyönyörű, homokos strandok jellemzik.
South Beach utcáit különböző bárok, éttermek, pub-ok, night clubok, és disco-k szegélyezik. Érdemes végigmenni a Lincoln Road-on, amelynek mentén elegáns éttermek és kávézók állnak, itt található a Lincoln Road Mall, amely fontos kulturális központ, egyik része az ArtCenter South Florida, ahol egy érdekes művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg.
A szintén gyönyörű Miami Beach-en, keressük fel a Bass Museum of Art-ot, ahol gyönyörű festmény és szoborgyűjteményt tekinthetünk meg, illetve a Holocaust Memorial-t, amely egy hatalmas, égbe meredő kezet formázó emlékmű, a Holocaust áldozatainak emlékére készült.
A Miami Beach-től északra fekvő North Beaches-t, óriási szállodák jellemzik, a délre fekvő Key Biscayne-be pedig csodálatos tengerpartja miatt érdemes kilátogatni, amelyet pálmafák szegélyeznek.
Miami Beach-el szemközt fekszik a Downtown azaz a belváros, a város pénzügyi és kereskedelmi központja, melyet hatalmas felhőkarcolók uralnak.
A belvárostól nyugatra fekvő Little Havana Miami nagy kubai közösségének a központja, ahol többek között a legendás kubai szivarokat árusító üzletek, és kubai specialitásokat kínáló éttermek találhatók.
Miami belvárosától délre fekszik a népszerű Coconut Groove, ahol különféle üzletekben vásárolhatunk, illetve elegáns éttermek, kávézók, és éjszakai szórakozóhelyek várják a vendégeket.
Coconut Groove-tól nyugatra fekszik, a spanyol és olasz stílusú épületeivel lenyűgöző látványt nyújtó Coral Gables. Számos gyönyörű szálloda várja itt a vendégeket, bevásárlóutcájában a Miracle Mile-ban pedig rengeteg üzlet található, kedvünkre válogathatunk a sokféle árú közül. Leghíresebb szállodája, a gyönyörű Biltmore Hotel, amely még a 20. század elején épült, illetve itt található az USA egyik legszebb uszodája a Venetian Pool.
Ha több időt is tölthetünk Miami-ban, akkor érdemes ellátogatni a Wings Over Miami-ba, amely egy óriási repülőgéppark és kiállítás, valamint felkeresni a Fairchild Tropical Garden-t, amely egy gyönyörű botanikus kert, és a Miami Metrozzo-t, amely az USA egyik legnagyobb állatparkja, ahol az állatok szabadon mozoghatnak.
Miami
Fotó: Miami, Florida, flickr.com, USA, by SMWalton73

Florida, és egyben az USA legdélebbi települése, az elbűvölő Florida Keys korallszigetcsoport utolsó tagján fekvő Key West. A város népszerű idegenforgalmi és kulturális központ. Érdemes felkeresni a Mel Fisher Martime Museum-ot, ahol régi hajóroncsokról előkerült kincseket, és a Wrecker’s Museum-ot, ahol egy tengerészeti kiállítást tekinthetünk meg. Érdekes látnivalóval szolgálhat még a Hemingway Home, amely a népszerű író egykori otthona volt, a San Carlos Institute, amely egy kubai hagyományőrző központ, és a Bahama Village, amely a fantasztikus Karib-tengeri hangulatot idézi.
Key West
Fotó: Key West, Florida, USA, flickr.com, by jacinda79

Florida természeti szépségekben is rendkívül gazdag, amelyeket mindenképpen érdemes megnézni, ha az állam vidéki területeit is bebarangoljuk.
· Arthur Marshall Loxahatchee National Wild Refugee, változatos állat és növényvilág jellemzi ezt a csodálatos parkot
· Canaveral National Seashore, gyönyörű Atlanti-óceán menti partszakaszával hódít
· Ocala National Forest, hatalmas fenyőerdő, tele folyókkal, amelyeken sétahajózáson, és kenuzáson vehetünk részt
· Big Cypress National Preserve, hatalmas mocsárvidék, ahol izgalmas kirándulásokon vehetünk részt
· Lee Island Coast, gyönyörű partvidék, amely mindmáig érintetlenül maradt meg
· Everglades National Park, Florida legnagyobb nemzeti parkja, a híres Everglades mocsárvidék, amelyet az északi Lake Okeechobee túlfolyása hozott létre, rendkívül gazdag növény és állatvilág jellemzi, izgalmas kalandtúrákon vehetünk részt, deszkaösvényeken sétálhatunk, az egész parkot behálózó vízi utakat pedig kenuval járhatjuk be
· Florida Keys a gyönyörű korallszigetcsoport halászokat, búvárokat, strandolókat és a sétahajózás kedvelőit egyaránt vonzza
· Biscayne Bay National Park, a Florida Keys szigetcsoport legészakibb tagjait magába foglaló parkban eredeti növényzetet, élőlényekben gazdag korallszirteket tekinthetünk meg, a búvárok számára felejthetetlen élményt nyújt
Everglades
Fotó: Everglades, Florida, USA, flickr.com, by Pamela McCreight

Florida Keys
Fotó: Florida Keys, Florida, USA, flickr.com, by Scott Kinmartin

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel