.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Indiana

Becenév: Hoosier State
Terület: 35 936 sq.mi. (93 073,8 km2)
Legmagasabb pont: Franklin Township 1 257 ft. (383,1 m)
Népesség: 5 922 900
Főváros: Indianapolis
Legnagyobb város: Indianapolis

Lawyers near me

 

Indiana államot északon a Lake Michigan (Michigan-tó) és Michigan állam, keleten Ohio állam, délen az Ohio folyó és Kentucky állam, nyugaton pedig a Wabash folyó és Illinois állam határolja. Magasabb hegyvidéki területet az államban hiába keresnénk, az egész kiterjedt síkság, amelyen számos kisebb folyó és tó található.
Indiana
Fotó: Country, Indiana, USA, flickr.com, by Idiolector

 

Legnagyobb városa az Indiana középső részén fekvő főváros Indianapolis, emellett több közepes nagyságú város található az államban. Indianapolis az állam közlekedési, kulturális, ipari, pénzügyi és oktatási központja. Több felsőoktatási intézmény is található a városban, a University of Indianapolis, a Martin University, és a Butler University. Indianapolis főtere a csodálatos Monument Circle, amelynek közepén katonák és tengerészek tiszteletére állított hatalmas obeliszk terül el. A városban járva érdemes felkeresnünk híres múzeumait. Látogassunk el az Indiana State Museum-ba, amely az állam történelmét mutatja be, az Indianapolis Museum of Art-ba, amely egy fantasztikus művészeti gyűjtemény, vagy a főként gyermekek számára érdekességeket nyújtó Children’s Museum-ba.
Indianapolis
Fotó: Indianapolis, Indiana, USA, flickr.com, by va_morgan_lpn

Indianapolis igazi hírnevét az autósportnak köszönheti, minden évben megrendezik a városban a híres Indianapolis 500 autóversenyt az Indiana Motor Speedway-en, valamint számos Forma 1-es futam is megrendezésre került már a városban.
Speedway
Fotó: Indiana Motor Speedway, Indianapolis, Indiana, USA, flickr.com, by Mike Mertz,

Indianapolis-tól északkeletre fekszik Fort Wayne városa. Ez a több mint 200 ezer főt számláló város fontos közlekedési központ, itt található a híres elnök Abraham Lincoln munkásságát és életét bemutató Lincoln Museum.
Fort Wayne
Fotó: Fort Wayne, Indiana, USA, flickr.com, by scottfw

A fővárostól délnyugatra fekszik az egyetemváros Bloomington, amely az állami egyetem az Indiana University otthona. Itt érdemes felkeresni az Indiana University Art Center-t, ahol olyan népszerű művészek alkotása látható, mint Andy Warhol, Claude Monet, vagy Henry Matisse.
Bloomington
Fotó: Sample Gates, Indiana University, Bloomington, Indiana, USA, flickr.com, by benclark

Ha több időt tölthetünk az államban, akkor érdemes ellátogatni vidéki területeire is. Felkereshetjük az állam délkeleti részén fekvő óriási erdőségeket a Hoosier National Forest-et, ahol egy csodálatos kalandtúrán vehetünk részt, vagy ellátogathatunk a Michigan-tó partján fekvő üdülővárosokba, és csodálatos strandjain pihenhetjük ki magunkat. Szintén a Michigan-tó partján található a közkedvelt Indiana National Lakshore, védett part menti terület, amelynek változatos növény és állatvilága, minden utazót lenyűgöz.

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel