.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Kentucky

Becenév: Bluegrass State
Terület: 39 674 sq.mi. (102 755,2 km2)
Legmagasabb pont: Black Mountain 4 139 ft. (1 261,6  m)
Népesség: 3 958 300
Főváros: Frankfort
Legnagyobb város: Louiseville

Lawyers near me

 

Az Egyesült Államok közép-keleti részén elhelyezkedő Kentucky állam összesen 7 másik állammal határos, számos fontos, elsősorban észak-déli irányú autóút halad át rajta. Keleti részét az Appalache és Cumberland-hegység határolja hatalmas erdőségeivel, középső és nyugati része síkság, gazdag rétekkel. Legnagyobb városai az állam középső részén található Louisville és Lexington, a főváros pedig a két nagyváros között található Frankfort.
Kentucky
Fotó: Country, Kentucky, USA, flickr.com, by lumierefl

Frankfort
Fotó: State Capitol, Frankfort, Kentucky, USA, flickr.com, by OZinOH

 

Az Ohio partja mentén fekvő Louisville Kentucky legnépesebb városa. A város ad otthont minden évben a híres Kentucky Derby lóversenynek, amelynek történetét mutatja be a Kentucky Derby Museum. A városban élénk kulturális élet folyik, számos múzeumot kereshetünk fel, ha ide látogatunk. Érdemes ellátogatni a J.B Speed Art Museum-ba, amely egy fantasztikus reneszánsz festmény és szoborgyűjteményt, vagy a Lousville Slugger Museum-ba, mely a baseball történetét mutatja be. Ha több időnk van, felkereshetjük a városi állatkertet a Louisville Zoo-t is.
Louisville
Fotó: Louisville, Kentucky, USA, flickr.com, by fusionpanda

 

A második legnagyobb város Lexington elsősorban lótenyésztéséről ismert, a város környékén található számos farm neveli az USA legjobb lovait. Ellátogathatunk a különféle lovasmúzeumokba a Saddlebred Museum-ba vagy a Kentucky Horse Park-ba.
Lexington
Fotó: Lexington, Kentucky, USA, flickr.com, by way opening

Szerte az államban további érdekes helyekkel ismerkedhetünk meg. Az egyik ilyen hely a híres amerikai elnök Abraham Lincoln szülőhelye a Hodgenville-ben található Abraham Lincoln Birthplace Memorial.Az állam ismert elbűvölő szépségű nemzeti parkjairól is, a keleti részén találhatjuk a Cumberland Gap National Historic Park-ot, amely egy csodálatos erdőség változatos növény és állatvilággal, a Daniel Boone National Forest-et, ahol fantasztikus vadvízi evezésen vehetünk részt, és a középső területen találhatjuk a Mammoth Cave National Park-ot, ahol a világ egyik legnagyobb barlangrendszere tekinthető meg.
Lincoln Memorial
Fotó: Lincoln Memorial, USA, Hodgenville, Kentucky, flickr.com, by simplerich

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel