.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Nebraska

Becenév: Cornhusker State
Terület: 76 639 sq.mi. (198 494,1 km2)
Legmagasabb pont: Kimball County 5 426 ft. (1 653,8 m)
Népesség: 1 667 600
Főváros: Lincoln
Legnagyobb város: Omaha

Nebraska állam keleti és középső része kiterjedt síkság, az USA egyik legnagyobb egybefüggő prérijével, nyugati része sziklás terület, kisebb hegyekkel, kanyonokkal. Tengerszint feletti magassága keletről nyugat felé fokozatosan emelkedik, népsűrűsége alacsony, északi és nyugati része rendkívül ritkán lakott terület.
Nebraska
Fotó: Country, Nebraska, USA, flickr.com, by bsmith4815,

Két legnagyobb városa az állam délkeleti részén fekvő Omaha és a Lincoln.

A főváros Lincoln az állam közigazgatási és oktatási központja. Itt található a University Of Nebraska és a Nebrsaka Wesleyan University. A város legszebb épülete a Nebraska State Capitol (Állami Kapitólium) épülete, melynek mészkőből épült tornya 120 méter magas. Érdemes ellátogatni a város múzeumaiba, a Museum of Nebraska History-ba, amely az állam történelmét mutatja be, és a University of Nebraska State Museum-ba, ahol indián műtárgyakat tekinthetünk. meg.
Lincoln
Fotó: State Capitol, Lincoln, Nebraska, USA, flickr.com, by ChadoeKyll,

Nebraska legnagyobb városa a Missouri partján fekvő Omaha. A város az állam közlekedési központja. Keressük fel a Durham Western Heritage Museum-ot, amely a város történetét, és a Joslyn Art Museum-ot, amely egy fantasztikus művészeti gyűjteményt, gyönyörű festményeket, szobrokat mutat be. Ha időnk engedi, keressük fel az állam vidéki területeit.
Omaha
Fotó: Omaha, Nebraska, USA, flickr.com, by shannonpatrick17,

Látogassunk el a Nebraska északnyugati részén, Chadron városa mellett fekvő nemzeti parkokba, a Chadron és Fort Robinson State Park-ba, itt a Nebraska National Forest csodálatos erdőségeiben és az Oglala National Grassland hatalmas prérijén, izgalmas kalandtúrán és kirándulásokon vehetünk részt.
Nebraska
Fotó: Chadron State Park, Nebraska, USA, flickr.com, by Jonathan D. Blundell,

Szintén érdemes még felkeresni North Platte városát, és az itt található híres Buffalo Bill Ranch State Historical Park-ot, valamint a közelben található Lake C. W. McConaughy tavat, amely az állam legnagyobb tava, kitűnő csónakázási és horgászati lehetőségekkel. Érdekes látnivalóval szolgálhat még az állam indián rezervátumai, a Winnebago Indian Reservation és az Omaha Indian Reservation.
North Platte
Fotó: Buffalo Bill's House, North Platte, Nebraska, USA, flickr.com, by DaveTBear,

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel