.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




New Jersey

Becenév: Garden State
Terület: 7 468 sq.mi. (19 342 km2)
Legmagasabb pont: High Point 1 803 ft. (549,6 m)
Népesség: 8 148 800
Főváros: Trenton
Legnagyobb város: Newark

New Jersey, becenevén a Kert Állam a Közép-atlanti régió része. Északi felén, New York City közvetlen szomszédságában annak elővárosai helyezkednek el, úgy, mint Newark, Jersey City, Elizabeth vagy Patterson. Ezen iparvárosokon túl, dél felé haladva csökken a népsűrűség és szép kisvárosok, művelt zöld területek következnek. Az Atlanti-óceán partja mentén homokos tengerpart, a szárazföld belseje felé haladva dombság jellemzi a tájat fenyőerdőkkel.
Pacific Falls
Fotó: Pacific Falls, New Jersey, USA, flickr.com, by DScott28604

Jersey City
Fotó: Jersey City, New Jersey, USA, flickr.com, by Oquendo

Fontos megemlíteni az állam középső részén található Princeton városkát, ami neves oktatási központ, itt működik az USA egyik leghíresebb egyeteme a Princeton University.
Princeton University
Fotó: University, Princeton, New Jersey, USA, flickr.com, by Kearnj

New Yersey legismertebb városa a világszerte híres kaszinóváros, Atlantic City, amely Las Vegas után a második legnagyobb ilyen jellegű város. Az Atlanti-óceán partján fekvő város már a 19. század közepétől kedvelt nyaraló és pihenőhely volt, vízpartján egymást érik a népszerű strandok. Forgalmas kikötőhely is egyben, ahol hosszan sorakoznak a különböző jachtok és luxus óceánjárók. A vendégeket a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtó, grandiózus szállodák várják egész estés show műsorokkal. Üzleteiben a legújabb divat szerinti ruhák, cipők és arany ékszerek vásárolhatók meg. A városban rendezik meg miden évben az USA leghíresebb szépségversenyét a Miss America-t.
Atlantic City
Fotó: Atlantic City, New Jersey, USA, flickr.com, by iirraa

Atlantic City
Fotó: Atlantic City, New Jersey, USA, flickr.com, by j klo

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel