.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Washington (Washington D.C.)


Washington D. C. az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, a szövetségi kormány székhelye, lakosságszáma közel 600 ezer fő, míg Nagy-Washington D. C.-é (Washington D. C. és elővárosai) meghaladja a 2 millió főt.
Washington D.C.
Fotó: Washington D.C., USA, flickr.com, by vassego

Washington D.C.
Fotó: coast, Washington D.C., USA, flickr.com, by CipherSwarm

Az USA legfontosabb hivatalai találhatók a városban, úgymint a White House (Fehér Ház), a U. S. Capitol (Kapitólium) vagy a Pentagon. A város kulturális élete is rendkívül színes, hisz számos múzeum és emlékhely található a városban.
Washington D.C.
Fotó: night, Washington D.C., USA, flickr.com, by Rob Goodspeed

A város leghíresebb épülete a világszerte emberek milliói által ismert White House (Fehér Ház), amely a mindenkori elnök hivatalos rezidenciájának számít. A házat még a 18. század végén kezdték el építeni, az első elnök John Adams 1800-ban költözött be, az idők folyamán többször átalakították és két szárnyat is építettek hozzá (nyugati és keleti szárny) végső formáját 1942-ben nyerte el. Gyönyörű festményekkel, szobrokkal és egyéb értékes régiségekkel berendezett Fehér Ház a turisták előtt is nyitva áll.
White House
Fotó: White House, Washington D.C., USA, flickr.com, by OZinOH

A másik híres épület a U. S. Capitol (Kapitólium) épülete, mely az amerikai törvényhozás központja. A 18. század végén kezdték el építeni, és mai formáját 1815-ben nyerte el, belső tereit lenyűgöző szépségű freskók és festmények borítják látogatását minden utazónak ajánljuk. Érdemes felkeresni Washington további festői szépségű épületeit, a Library of Congress-t (Kongresszusi Könyvtár), ahol a világ legnagyobb könyv-, térkép-, kotta- és filmgyűjteményét találjuk meg, és az Egyesült Államok Legfelsőbb bíróságának épületét, amelyet csodálatos korinthoszi oszlopok díszítenek.
U. S. Capitol
Fotó: U. S. Capitol, Washington D.C., USA, flickr.com, by Monceau

Ha több időt is eltölthetünk a városban, akkor látogassunk el a híres Smithsonian negyedbe, ahol rengeteg, különféle témákat bemutató múzeumok sorakoznak. Itt található a National Museum of American History, a National Air and Space Museum, a National Gallery of Art, és a National Museum of African Art.
Smithsonian
Fotó: Smithsonian, Washington D.C., USA, flickr.com, by brewbooks

Érdemes megnézni a városban az USA elnökeinek híres emlékműveit, a 170 méter magas fantasztikus látványt nyújtó Washington-emlékművet (Memorial), a Lincoln-, Jefferson- és Franklin D. Roosevelt-emlékműveket. Ellátogathatunk a város elbűvölő szépségű galériáiba, képtáraiba is, mint például a Phillips Collection, a Corcoran Gallery of Art vagy a Renwick Gallery, ahol olyan híres művészektől találunk gyönyörű festményeket, mint Picasso, Rembrandt vagy Tiziano.
Washington Monument
Fotó: George Washington Monument, Washington D.C., USA, flickr.com, by vassego

Feltétlenül keressük fel a városban a világ hatodik legnagyobb katedrálisának számító Washington National Cathedral épületét, a Kennedy Center-t, amely a város kulturális központja. He tehetjük, akkor nézzük meg a világ egyik legszebb állatparkját a National Zoological Park-ot, ahol a világ gyakorlatilag összes állatfaja megtekinthető eredeti élőhelyüket idéző környezetben, és a Pentagon-t az amerikai hadigépezet központjának számító épületet, amelyet turisták is látogathatnak.
National Cathedral
Fotó: National Cathedral, Washington D.C., USA, flickr.com, by ehpien

Pentagon
Fotó: Pentagon, Washington D.C., USA, flickr.com, by andrewl04


Click for Washington, District of Columbia Forecast

További képek a galériában >>>

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel