.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Philadelphia (Pennsylvania)
Click for Philadelphia, Pennsylvania Forecast


Pennsylvania legnagyobb városa, a keleti part második legnagyobb városának számító Philadelphia. A város történelme és kultúrája lenyűgöző, itt írták alá 1776. július 4.-én a Függetlenségi Nyilatkozatot, és hosszú ideig az USA fővárosának számított, elővárosaival együtt lakossága meghaladja a 7 millió főt. Forgalmas kikötőhely, bevándorlók ezreit fogadta az elmúlt évszázadokban, multikulturális jellegét is ez adja, hisz a világ népei közül talán mindenki képviselteti magát a városban.
Philadelphia
Fotó: Philadelphia, Pennsylvania, USA, flickr.com, by readerwalker

A város telis tele van kiválóbbnál kiválóbb múzeumokkal, szállodákkal, éttermekkel és egyéb látnivalókkal. Leghíresebb épülete az 1748-ban épült Independence Hall, falai között írták alá 1776. július 4.-én a Függetlenségi Nyilatkozatot, az épület az Independence National Historic Park-ban fekszik, amely régi 17. századi védett épületeknek ad helyet. Itt található többek között a US Mint az USA legrégebbi pénzverdéje, amely jelenleg is működik. Szintén szép látvány a híres Masonic Temple épülete.
Masonic Temple
Fotó: Masonic Temple, Philadelphia, Pennsylvania, USA, flickr.com, by Antre

Érdemes felkeresni a város híres múzeumait is, az Independence Seaport Museum-ot, amely az USA tengerészeti hagyományait mutatja be, a Pennsylvania Academy Of Fine Arts-ot, amely egy lenyűgöző képtár, a Philadelphia Museum of Art-ot, amely fantasztikus művészeti gyűjteményt mutat be, a Barnes Foundation-t, amely Albert Barnes magángyűjteménye többek között Van Gogh, Renior, és Rousseau festményekkel, és a Physicans of Philadelphia Mutter Museum-ot, amely az orvostudomány fejlődését ismerteti.
Museum of Art
Fotó: Museum of Art, Philadelphia, Pennsylvania, USA, flickr.com, by donr

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel