.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Houston (Texas)
Click for Houston, Texas Forecast


A Mexikói-öböl partja közelében fekvő Houston, Texas legnagyobb városa, közel 2 millió ember otthona, ipari, közlekedési, űrhajózási, kereskedelmi, oktatási és kulturális központ. Forgalmas kikötőjében naponta több ezer hajó fordul meg.

Houston
Fotó: Houston, Texas, USA, flickr.com, by little black spot on the sunday

Számos egyetem, a University of Houston, a Rice University, a Houston Babtist University és a University of St. Thomas otthona.

Houston belvárosát hatalmas felhőkarcolók uralják, ahol az USA és Texas számos tekintélyes cégének irodája található. Ha szórakozni támad kedvünk, akkor keressük fel a város szórakozónegyedét a Montrose District-et, ahol éjszakai klubok, bárok, éttermek, galériák várják a vendégeket. Kikapcsolódhatunk a város csodás parkjaiban, az elbűvölő Bayou Bend-ben, és a Memorial Park-ban, ahonnan gyönyörű panoráma tárul Houston belvárosára.
City Hall
Fotó: City Hall, Houston, Texas, USA, flickr.com, by eschipul

Látogassunk el a város múzeumaiba, történelmi emlékhelyeire, a fantasztikus művészeti gyűjteményt rejtő Museum of Art-ba, ahol olyan híres festők műveit csodálhatjuk meg, mint Renoir vagy Manet, vagy tekintsük meg a Menil Collection-t, ahol megnézhetjük többek között Picasso vagy Max Ernst műveit.
Museum of Art
Fotó: Museum of Art, Houston, Texas, USA, flickr.com, by cybertoad

Érdekes látnivalóval szolgál a San Jacinto Battleground, mely az egykori Texasi köztársaságnak nyújt emléket, közepén áll az óriási emlékoszlop, a 184 méter magas San Jacinto-torony. Feltétlenül keressük fel a városban a Space Center Houston-t, amely az amerikai űrhajózás központja, innen irányítják a világűrbe tartó űrhajókat és űrrepülőket, itt az űrhajózás történelmével ismerkedhetünk meg, számos kiállított tárgyon, űrhajón és űrfelszerelésen keresztül.
San Jacinto Monument
Fotó: San Jacinto Monument, Houston, Texas, USA, flickr.com, by ljmacphee

 

 

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel