.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Seattle (Washington)
Click for Seattle, Washington Forecast


Washington State állam legnagyobb városa Seattle, közlekedési, ipari, oktatási, kulturális és tudományos központ. Számos felsőoktatási intézmény, a Seattle University, a City University, a Bastyr University, University of Washington és a Seattle Pacific University otthona. 
Seattle
Fotó: Seattle, Washington, USA, flickr.com, by A Box And His Bike

A város az USA egyik leggyorsabban fejlődő és növekvő városa, olyan híres cégek központja, mint a Microsoft Corporation, a repülőgépek gyártásáról ismert The Boeing Company, és a világ legnagyobb kávéházlánca a Starbucks Coffee Company.
Center Fountain
Fotó: Center Fountain, Seattle, Washington, USA, flickr.com, by ellie

A gyönyörű belvárosáról ismert Seattle-ben számos fantasztikus látnivaló akad. A város népszerű piaca a Pike Place Market, ahol a legkülönfélébb zöldségeket, gyümölcsöket, különböző tengeri halakat és rákokat vásárolhatunk. Szintén érdemes bejárni a számos régi 19. századi épületeivel hódító Pioneer Square-t, amely a város üzleti negyede, és az éttermekkel, bárokkal, különféle üzletekkel teli Belltown-t, amely Seattle szórakozónegyede. Mindenképpen keressük fel az 1962-es világkiállításra készült Seattle Center-t, ahol egy gyönyörű park, számos múzeum, és csodálatos építmény található. Itt tör az égbe a város fő látványossága a Space Needle (Ûr Tűtorony), amely 184 méter magas, és egy állandóan forgó étterem található a tetején 160 méter magasságban, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra. További érdekes helyszínek, az üzletekkel, éttermekkel teli Capitol Hill, a művészeti negyed Fremont, a több száz élőlényt bemutató Seattle Aquarium, és az egyetemi központ, a University District.
Space Needle
Fotó: Space Needle, Seattle, Washington, USA, flickr.com, by subindie

A városban járva keressük fel híres múzeumait, a Seattle Art Museum-ot, amely egy csodálatos művészeti gyűjteményt, a Klondike National Historical Park-ot, amely a város történelmét, és a Nordic Heritage Museum-ot, amely a skandináv bevándorlók városra gyakorolt hatását mutatja be. Kellemes időtöltést nyújthat a Washington Park Arboretum, ahol közel ötezer növényfajta található, és a Woodland Park Zoo, amely a nyugati part egyik legnépszerűbb állatkertje.
Arboretum
Fotó: Washington Park Arboretum, Seattle, Washington, USA, flickr.com, by edgeplot


Click for Seattle, Washington Forecast

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel