.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum
Georgia

Becenév: Peach State
Terület: 58 060 sq.mi 150 374,7 km2)
Legmagasabb pont: Brasstown Bald 4 784 ft. ( 1458,2 m)
Népesség: 7 739 900
Főváros: Atlanta

Lawyers near me

Legnagyobb város: Atlanta

 

Florida spanyoloktól való 1819-es megszerzéséig Georgia állam sokáig az USA legdélebbi állama volt. Rabszolgatartó államként természetesen a déli államokhoz csatlakozott az 1861-65-ös polgárháborúban. A háborúban súlyos károkat szenvedett, amelyet sokáig nem tudott kiheverni, a 20. század azonban meghozta számára a gyors fejlődést. Viszonylag sűrűn lakott államról van szó, északi részén az Appalache-hegység lábainál sűrű erdőségek borítják, a középső és déli rész kiterjedt síkság, itt a 18. században rizs és gyapotföldek voltak. Mára a mezőgazdaság szerepe és jelentősége csökkent és fejlett ipar alakult ki.
Countryside
Fotó: Countryside, Blairsville, Georgia, USA, flickr.com, by Toni Travels

 

Az állam legnagyobb városa az utóbbi évek egyik leggyorsabb fejlődését elérő Észak-Amerikai város Atlanta. Közigazgatási, közlekedési, oktatási és pénzügyi központ, 1996-ban pedig itt rendezték a nyári olimpiát is.  Itt található a híres üdítőipari óriás a Coca-Cola, valamint a világ legnagyobb hírtelevíziójának a CNN-nek a központja, irodakomplexumaik a turisták által is látogathatóak. Számos felsőoktatási intézménynek ad otthont az állam, mint például a Georgia State University, a Clark Atlanta University vagy az Atlanta Christian College. Érdemes felkeresni a város híres múzeumait, és történelmi emlékhelyeit. A High Museum-ot, amely egy szenzációs művészeti gyűjteményt, a Fernbank Natural History Museum-ot, amely egy tudományos gyűjteményt, és az Atlanta History Center-t, amely a város történetét mutatja be. De nem szabad kihagyni az olyan egyéb látnivalókat, mint a Martin Luther King History Site, amely a híres polgárjogi harcos életét mutatja be, és az Atlanta Botanical Gardens-t, amely egy elbűvölő szépségű botanikus kert.
Atlanta
Fotó: Atlanta, Georgia, USA, flickr.com, by mre770, Atlanta

Ha tehetjük, keressük fel az állam nemzeti parkjait is, a Georgia északi részén fekvő változatos növény és állatvilágú ősi erdőségeket a Chattahoochee National Forest-et, és a déli részen fekvő különféle hüllők és madarak által lakott mocsárvidéket az Okefenokee Swamp-et. Érdemes felkeresni az Atlantától keletre fekvő Stone Mountain Park-ot is, ahol egy gránithegybe a polgárháború három déli hősének képmása van bevésve Mount Rushmore-hoz hasonlóan.
Stone Mountain Park
Fotó: Stone Mountain Park, Georgia, USA, flickr.com, by Gymnasia

 

Georgia legnagyobb partmenti városát Savannah-t sokan a keleti part legszebb városának tartják. Régi épületei, gyönyörű parkjai idilli képet kölcsönöznek a 18. század első felében alapított városnak. Látogassunk el a város híres múzeumaiba a Ships of the Maritime Museum-ba, amely egy hajómodell kiállítást, és a Ralph Mark Gilbert Civil Rights Museum-ba, amely a város történetét mutatja be. De felkereshetjük a város emlékhelyeit is, a Pulaski National Monument-et, amely egy régi erőd és Bonaventure Cemetery-t, amely többek között Johnny Mercer énekes nyughelye.
Savannah
Fotó: Savannah, Gerogia, USA, flickr.com, by j.s. Clark

További képek a galériában >>>
<< vissza


usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel