.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Maine

Becenév: Pine Tree State
Terület: 30 995 sq.mi. (80 276,7 km2)
Legmagasabb pont: Mount Katahdin 5 267 ft. (1 605,4  m)
Népesség: 1 251 400

Lawyers near me

Főváros: Augusta
Legnagyobb város: Portland

 

Maine állam az Egyesült Államok északkeleti csücskében fekszik, a körülötte fekvő öt állammal (Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island) együtt „New England”-nek is nevezik. Ezt az elnevezést még az 1600-as évek elején kapta az angol gyarmatosítóktól, éghajlati viszonyai is ennek a területnek hasonlatosak leginkább a Nagy-Britanniához, bár a telek azért jóval zordabbak errefelé. A régió történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag, korai történelme megegyezik az Egyesült Államok teljes korai történelmével. Az első bevándorlók erre a területre érkeztek, és hozták létre kolóniájukat.
Portland
Fotó: Portland, Maine, USA, flickr.com, by Corey Templeton

Maine állam a New England-hez tartozó államok közül a legnagyobb, nyugati és északi része Kanadával határos, keleti részének hosszú partvidékét az Atlanti-óceán vize mossa. A parton található városok forgalmas kikötőkkel rendelkeznek, és rengeteg halászhajó indul innen útnak az év minden szakában. Az állam belsejében az Appalache, Green- és White-hegység magas csúcsai és meredek lejtői pedig kiváló síelési lehetőséget biztosítanak.

Az állam leghíresebb látványossága az Acadia National Park (Nemzeti Park). Ennek a gyönyörű szép látványt nyújtó, változatos növény és állatvilágú, közel 15 ezer hektáros parknak a látogatását a kellemesebb idő miatt elsősorban nyáron ajánljuk.
Acadia National Park
Fotó: Acadia National Park, Maine, USA, flickr.com, by jps246

Az ország egyik leghíresebb síközpontja is Maine államban található, ez a Sugarloaf, ahol a síelőket több mint 100 pálya várja, éttermekkel és szállodákkal.
Sugarloaf
Fotó: Sugarloaf, Maine, USA, flickr.com, by jack heddon

Szintén népszerű hely az államban található másik síközpont Bethel, ahol a Grafton Notch State Park is található.
Bethel
Fotó: Bethel, Maine, USA, flickr.com, by allysonkalea

 

Maine állam legnagyobb városa a forgalmas kikötőváros Portland, a városban régi 19. századi épületeket csodálhatunk meg. Érdemes ellátogatni a Portland Museum of Art-ba, ahol gyönyörű festményekkel találkozhatunk, egy gyerekeknek szóló kiállításra a Children’s Museum-ba és megcsodálni a város legszebb épületét a United States Custom House-t. A helyi vasúttársaság múzeumában pedig régi gőzmozdonyokat és vasúti kocsikat tekinthetünk meg, amelyek államszerte jártak a 19. században.
Portland Fotó: Portland, Maine, USA, flickr.com, by Rob Goodspeed

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel