.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Tennessee

Becenév: Volunteer State
Terület: 41 154 sq.mi. (106 588,4 km2)
Legmagasabb pont: Clingmans Dome 6 643 ft. (2024,8 m)
Népesség: 5 470 400
Főváros: Nashville
Legnagyobb város: Memphis

Tennessee 1796-ban lett az Amerikai Egyesült Államok tizenhatodik állama. Természetföldrajzára a nyugati és középső területeken kiterjedt síkságok jellemzőek, amelyet három nagyobb folyó szabdal a Mississippi, Tennessee és a Cumberland, keleti részét pedig az Appalache-hegyég határozza meg óriási erdőségekkel. Nagyobb városai az állam nyugati részén fekvő Memphis és Jackson, a középső részen található Nashville és Chattanooga, valamint a keleti részen fekvő Knoxville, Johnson City, Kingsport és Bristol.
Tennessee
Fotó: Country, Tennessee, USA, flickr.com, by oh that rachel!

Az állam fővárosa a több mint fél milliós lakosságszámú Nashville, amelyet a Cumberland folyó szel két részre. A város az állam pénzügyi és oktatási központja, itt található az USA egyik legjobb egyeteme a Vanderbilt University is. Amiről azonban igazán híres amerika-szerte, az a country zene. Nashville-t sokan a country zene fővárosaként is emlegetik. Érdemes ellátogatni a város híres múzeumaiba és felkeresni népszerű emlékhelyeit. Mindenképpen keressük fel a Country Music Hall of Fame and Museum-ot (Country Zene Hírességeinek Csarnoka), ahol a country zene történetével ismerkedhetünk meg. Látogassunk el a Tennessee State Museum-ba, amely az állam történetét mutatja be vagy a First Center-be, amely a város művészeti központja. Érdemes megnézni a Hermitage-ot, amely a híres amerikai elnök Andrew Jackson otthona volt, vagy elmenni a Grand Ole Opry House-ba, amely egy több mint 4000 férőhelyes koncert és előadó komplexum, színpadán híres country nótákat játszanak.
Nashville
Fotó: Nashville, Tennessee, USA, flickr.com, by Brent and MariLynn

Az állam legnagyobb városa a Mississippi folyó partja mentén fekvő Memphis. A város a blues zenéből keletkezett Rock’n Roll otthona. Memphis híres mozgalmas éjszakai életéről koncert és fesztivál sorozatairól. A város mulató negyedének tekintett Beel Street-en éttermek, bárok, night clubok sorakoznak, évente milliók jönnek ide szórakozni szerte az USA-ból. Érdemes felkeresni a Sun Studio-t, ahonnan olyan híres zenészek karrierje indult el, mint Elvis, Johnny Cash vagy Jerry Lee Lewis. Ha egy jó kis rock, soul vagy blues koncertre vagyunk kíváncsiak, akkor ellátogathatunk a Center of Southern Folklore komplexumba, ahol folyamatos koncertek zajlanak. Fontos emlékhely a városban Elvis egykori otthona Graceland, ahol kiállítás mutatja be a népszerű sztár élettörténetét. Ha több időt töltünk a városban, akkor keressük fel múzeumait. Ellátogathatunk a Memphis Rock’n Roll Museum-ba, amely a Rock’n Roll zene történetét mutatja be és a National Civil Rights Museum-ba, amely a híres polgárjogi harcos Martin Luther King-nek állít emléket, akit Memphis-ben gyilkoltak meg 1968-ban egy merényletben.
Memphis
Fotó: Memphis, Tennessee, USA, flickr.com, by leff

Az államban járva betérhetünk Chattanooga városába, és megtekinthetjük a csodálatos Tennessee Aquarium-ot, vagy felkereshetjük keleten az North-Carolina és Tennessee határánál fekvő híres nemzeti parkot a Great Smoky Mountains National Park-ot, amely változatos állat és növényvilágával elkápráztatja a látogatókat.
Chattanooga
Fotó: Chattanooga Aquarium, Tennessee, USA, flickr.com, by Brent and MariLynn

Great Smoky National Park
Fotó: Great Smoky National Park, Tennessee, USA, flickr.com, by Chip Bennett!

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel