.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Wyoming

Becenév: Equality State and Cowboy State
Terület: 96 988 sq.mi. (251 197,8 km2)
Legmagasabb pont: Gannett Peak 13 804 ft. (4207,5 m)
Népesség: 482 200 Főváros: Cheyenne
Legnagyobb város: Cheyenne

Wyoming állam nagyrésze hegyvidéki terület, melyet a Sziklás-, Bighorn-, és Black-hegység magas hegyláncai határoznak meg, kivételt ez alól csak a Green River és North-Platte folyók szűk völgyei jelentik. Az állam északnyugati részét főként tűlevelű erdők, fenyvesek borítják, keleti és déli része legelő, préri. Wyoming az Egyesült Államok egyik legritkábban lakott területe, lakossága nem éri el a fél millió főt. Legnagyobb városai délen Evanston, Green River, Rock Springs, Laramie, és Cheyenne, középen Casper, északon pedig Gillette, és Sheridan.
Wyoming
Fotó: Country, Wyoming, USA, flickr.com, by Abu

Az állam legnagyobb városa és egyben fővárosa a Wyoming déli részén fekvő Cheyenne, közlekedési, és közigazgatási központ. Két legszebb épülete a State Capitol (Állami Kapitólium), és a Union Pacific Depot, mely az egykori pályaudvar épülete. Keressük fel a város múzeumait, a Wyoming State Museum-ot, mely az állam történelmét, és a Frontier Days Old West Museum-ot, amely a vadnyugat történetét meséli el.
Cheyenne
Fotó: State Capitol, Cheyenne, Wyoming, USA, flickr.com, by writetomikek

Wyoming második legnagyobb városa, az állam középső részén fekvő Casper, olajipari központ. A városban tekintsük meg, az Old Fort Caspar Museum-ot, amely a 19. század első felében épült Fort Caspar erődben található és az állam középső részének történelmét mutatja be, és az Art Museum and Adventure Center-t, ahol egy érdekes gyűjtemény található.
Casper
Fotó: Casper, Wyoming, USA, flickr.com, by Justin Brockie

Az állam déli részén fekszik Laramie városa, amely Wyoming oktatási központja. A város az állami egyetem, a University of Wyoming otthona. Itt keressük fel az American Heritage Center-t, amely egy értékes művészeti gyűjteményt mutat be, valamint látogassunk el a Wyoming Territorial Park-ba, ahol egy rekonstruált 19. századi vadnyugati települést tekinthetünk meg.
Laramie
Fotó: Laramie, Wyoming, USA, flickr.com, by jurek d.

Északon, a Yellowstone National Park közelében található a vadnyugat híres városa, a Buffalo Bill által a 19. század végén alapított Cody. A város legfőbb látványossága a csodálatos Buffalo Bill Historical Center, amely egy óriási komplexum, ahol mindent megismerhetünk a vadnyugatról, a történelmét, a kultúráját és fantasztikus állatvilágát.
Cody
Fotó: Buffalo Bill Historical Center, Cody, Wyoming, USA, flickr.com, by bryanh

Wyoming igazi látványossága, két híres nemzeti parkja, a Grand Teton National Park, és a Yellowstone National Park, melyek vadregényes tájai, változatos növény- és állatvilága lenyűgözik az idelátogató turistákat. A parkokban izgalmas vízi- és kalandtúrákon vehetünk részt.
Yellowstone Falls
Fotó: Yellowstone Falls, Yellowstone National Park, Wyoming, USA, flickr.com, by Mono Andes

Yellowstone Lake
Fotó: Yellowstone Lake, Yellowstone National Park, Wyoming, USA, flickr.com, by mrthespy

A Grand Teton National Park látványosságai a Jackson Hole, mely egy elbűvölő szépségű völgy, a Jenny Lake, és a Jackson Lake, melyek csodálatos tavak, és a Rockefeller Memorial Parkway, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a parkra.
Grand Teton
Fotó: Grand Teton National Park, Wyoming, USA, flickr.com, by Maitri

Jackson Hole
Fotó: Jackson Hole, Wyoming, USA, flickr.com, by latham

Az Egyesült Államok leghíresebb és legnépszerűbb nemzeti parkja a Yellowstone National Park. Főbb nevezetességei, a Mammoth Hot Springs, mely egy gyönyörű forrásvidék, a Yellowstone Grand Canyon, mely egy lenyűgöző szépségű völgy, az Old Faithful Geyser, mely egy óriási, akár 50 méter magasra is feltörő gejzír, és a Yellowstone Lake, mely a park legnagyobb tava.
Yellowstone River
Fotó: Yellowstone River, Grand Canyon, Yellowstone National Park, Wyoming, USA, flickr.com, by jwinfred

Old Faithful
Fotó: Old Faithful Geyser, Yellowstone National Park, Wyoming, USA, flickr.com, by Rickvg

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel