.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Connecticut

Becenév: Constitution State
Terület: 4 872 sq.mi. 12 618,4 km2)
Legmagasabb pont: On Mount Frissell 2 380 ft. (725,4 m)
Népesség: 3 288 100
Főváros: Hartford
Legnagyobb város: Bridgeport

Lawyers near me

 

Connecticut állam az Egyesült Államok északkeleti csücskében fekszik, a körülötte fekvő öt állammal (Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Maine, Rhode Island)  együtt „New Englandnek” is nevezik. Ezt az elnevezést még az 1600-as évek elején kapta az angol gyarmatosítóktól, éghajlati viszonyai is ennek a területnek hasonlatosak leginkább a Nagy-Britanniahoz, bár a telek azért jóval zordabbak errefelé. A régió történelmi és kulturális hagyományokban rendkívül gazdag, korai történelme megegyezik az Egyesült Államok teljes korai történelmével. Az első bevándorlók erre a területre érkeztek, és hozták létre kolóniájukat.
Connecticut River
Fotó: Connecticut River, Connecticut, USA, flickr.com, by altopower

Az Egyesült Államok egyik legkisebb, ugyanakkor nagy népsűrűségű állama Connecticut, amelynek hosszú déli részét az Atlanti-óceán határolja. Ez határozza meg gyakorlatilag az állam jellegét is, hiszen elsősorban forgalmas kikötőiről, népszerű strandjairól híres.

Legnagyobb városai az óceán partján fekvő Stamford, Bridgeport, New Haven és New London, illetve az állam belső részén található Waterbury és Hartford.

Érdekességként megemlíthető, hogy Connecticut hosszú partszakaszáról szép időben látható New York városa, hisz Long Island csak néhány kilométerre található a Connecticut-i partszakasztól.

 

Az állam fővárosát Hartfordot még a 17. században alapították ideérkező angol telepesek. Amit érdemes megnézni a városban az a State Capitol (kapitólium) festői szépségű épülete, a régi városháza épülete, a Mark Twain House és a Wadsworth Atheneum szépművészeti múzeum.
State Capitol
Fotó: Connecticut State Capitol, Hartford, Connecticut, USA, flickr.com, by jglazer75

Nem szabad kihagyni a Connecticut River Valley lenyűgöző látványt nyújtó völgyét, ahol hosszan elnyúlva kis falvak fekszenek, régi 17.-18.-századi épületekkel. Innen nem messze található a Dinosaur State Park, ahol több mint 500 dinoszauruszt lehet megtekinteni. Szintén a völgyben található a gyönyörű Old Lime falu régi épületekkel és itt található a híres Florence Griswold Museum egy szenzációs képzőművészeti gyűjteménnyel.
Dinosaur State Park
Fotó: Dinosaur State Park, Connecticut, USA, flickr.com, by Mall

Az állam legismertebb városa viszont New Haven, amely a világszerte ismert, nagy tekintélyű egyetem a Yale otthona. Ez a város egyben az állam oktatási és kulturális központja, számos múzeummal, rengeteg fesztivállal. A fesztiválok színhelye a város központjában található New Haven Green Park. A város fontos kulturális intézményei a Yale University Art Gallery, a Peabody Museum of Natural History, a Beinecke Rare Bookand Manuscript Libraries és a Yale Center British of Art.
Yale University
Fotó: Yale University, New Haven, Connecticut, USA, flickr.com, by hardseat

 

Az állam legnagyobb városa az óceán partján fekvő Bridgeport forgalmas kikötőváros, itt található a Beardsley Állatpark és a Discovery Museum.

Fontos megemlíteni még a Connecticut Coast-ot azaz az állam hosszú tengerpartját, amelyen hosszan kisebb üdülővárosok fekszenek népszerű strandokkal, és hajókikötőkkel. A legnépszerűbb üdülővároskák: Mystic Seaport, itt található a híres Mystic Aquarium különleges halakkal, New London városa régi épületeivel, Madison városa az állam legnagyobb 3 km hosszú strandjával.
New London
Fotó: New London, Connecticut, USA, flickr.com, by Brad Pennock

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel