.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Hozzászólások a témához: autóval New York- Idaho
[+] Új hozzászólás írása
   Chris 2011-07-01 18:46:38   

Ja és üdv Gyuri, te nem tervezel több hasonló utat az Egyesül Államokba?

Üdv, Chris

   Chris 2011-07-01 18:45:25   

Üdv Ann,

Na milyen volt az út?

Írd le a részleteket légyszives, és hogy mi mennyibe került (autó, szállás stb...)

Üdv, Chris

   Ann 2011-03-21 12:32:46   

Szia Gyuri!

Nagyon köszönöm a segítséged, hasznos tanácsokat mondtál nekünk.

Azt hiszem mostmár bátrabban neki merünk vágni ennek a hosszú útnak és nagyon remélem, hogy minden jól fog alakulni.

Rajtunk nem múlik, az elhatározás és a szándék megvan... a többi pozitívum meg remélem majd jön magától.

Köszönöm mégegyszer, további kellemes időtöltést 8vgy amit szoktak ilyenkor kívánni.. :D )

Üsv:

Ann

   Gyuri 2011-03-17 16:12:21   
Csősztök!

Nekem kedvenc országom az USA. Jópárszor túráztam már kinn, és megfordultam erre arra. Szerintem kiváló ötlet amit kitaláltatok, de remélem van rá elég pénzetek is. Amit feltétlenül ajánlok az az, hogy egy jó tágas autót válasszatok, én egy egyterű (Dodge Grand Caravan) vagy egy terepjárót bérelnék (egy Fordot). Mivel Idaho nem messze van a kanadai határtól vigyetek feltétlenül meleg öltözetet, ott még áprilisban is lehet hó, és főleg erős hideg szél. Én Minnesotában fordultam meg párszor, na az is egy jó hideg és szeles állam, szintén a kanadai határ mellett csak keletebbre. A szállások prímák, akár 25 dollárért is egész jókat lehet kapni, abűnözéstől nem kell félni, különösen az ézsaki rész biztonságos, kevés a mexikói, és a fekete akikkel több probléma lehet. Mondjuk New Yorkból kijutni nem lesz egyszerű, de megoldható. Ami a lényeges a törvényekkel kapcsolatban, hogy hivatlanul ne állítsatok be senkihez, mert ezt ott nem szeretik, mindenkinél van fegyver, különösen vidéken, bár az amerikaiak alapból barátságosak és vendégszeretők, de azért jobb betartani az illemet. A sebességhatárokra vigyázzatok, nagyon kemény bírságok vannak, sajnos nem egy autópályán csak 100-120 km/h-nak megfelelő mérfölddel lehet menni. Ja és nem tudom van e köztetek 21 év alatti, de ott nagyon vigyáznak az olyan dolgokra, hogy nem egy helyen még a bárba, vagy kocsmába sem engedik be a 21 év alattit, és azonnal elkérik az útlevelet. Ami a kutyát illeti, azzal szerintem nem lesz probléma,a legtöbb helyen belehet vinni a Hotelba, maximum kérnek érte egy 10 dollár pluszt. Az ételek finomak, de azért a steak húsra vagy az ott népszerű tengeri herkentyűkre vigyázzatok, hamar megfekszi a gyomrot. És mindenképpen kössetek beteg és balesetbiztosítást, mert a kórházak és dokik méreg drágák, egy egyszerű vizsgálat is 100 dollárt kóstálhat. Pláne egy ilyen hosszú autós útnál erre feltétlenül oda kell figyelni. Nekem az Atlasz biztosítóval vannak jó tapasztalataim, ügyfélszolgálatuk Miamiban van és magyarul lehet velük beszélni, azonnal megoldják a problémát.

Jó utat! :-)

Üdv: Gyuri

   Anna 2011-03-09 10:55:16   

Sziasztok!

Na hogy is kezdjek hozzá.. biztos őrült ötlet, de vállalom...

Mondjuk úgy  hogy olyan 1,5 hónap múlva megyünk ki New Yorkba repülővel, aztán onnan szeretnénk bérelt autóval eljutni Idaho államig, ahol a rokonok élnek. :)

Merjük, vagy ne merjük? Mire kell figyelnünk különös tekintettel az úton?  A GPS,  mint barát majd jó szolgálatot tesz nekünk, meg térképet is tudunk olvasni, de azért ahogy tudom, minden állam más és más szabályokkal és törvényekkel bír. 

Szóval: van valakinek tapasztalata, ötlete, véleménye ezzel kapcsolatban?

Érdekelne, hogy biztonságosan meg lehet-e szállni az útszéli motelekben, stb... (nemzetközi jogsi van, bár tudom, hogy at se kérik igazából.) 

 

Fontos tudnivaló még rólunk: velünk lesz a kiskutyánk is. :)

Nagyon kérlek benneteket, hogy aki tud, reagáljon. Első utunk lesz az Államokba és szeretnénk emlékezetessé tenni, de nem negatív élményekkel, hanem a lehető legpoztívabbakkal. 

(azért választottuk az autóbérlést., mert Idahoig szeretnénk LÁTNI Amerikát. Fotózom, tehát ez is egy indok. Írok is... ez meg a másik ok. De a legeslegfontosabb az az, hogy ne csak a repteret lássuk, hanem az országot is.

 

Köszönöm előre is a segítségeteket. 

 

 

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel