.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




New Orleans (Louisiana)
Click for New Orleans, Louisiana Forecast


Louisiana legnagyobb városa a napfényes New Orleans a maga több mint fél millió lakosával és több mint 500 km2-i területével. Rengeteg turista keresi fel minden évben a várost, ahol több kultúra is találkozik. Forgalmas, zenés szórakozóhelyek, kocsmák, bárok várják a vendégeket.
New Orleans
Fotó: New Orleans, Louisiana, USA, flickr.com, by compujeramey

Számos régi 19. szazadi nevezetes épület található a városban, amit feltétlenül meg kell nézni, ha erre járunk. Ilyen például a lenyűgöző látványt nyujtó St. Louis katedrális vagy az Old US Mint, a régi pénzverde épülete, amely a New Orleans Jazz Collection-nak otthona, a dzsessz történetét mutatja be régi fényképekkel, hangszerekkel, és dokumentumokkal, de a régi arany és ezüst érmékről is található egy érdekes kiállítás.

Feltétlenül látogassunk el az olyan érdekes helyekre, mint a Jackson Square, amelyet Andrew Jackson tábornokról neveztek el, aki 1815-ben legyőzte a briteket, ma művészek találkozóhelye, ahol egész nap szól a fantasztikus dzsessz zene. Aki merészebb az felkeresheti az éjszakai élet mekkájának számító Bourbon Street-et. Különféle szórakozóhelyek, meleg és transzvesztita bárok, bordélyok találhatók errefelé, ahol latin lányok árulják szolgáltatásaikat, ezért csak erős idegzetüeknek ajánljuk.
Jackson Square, St. Louis Cathedral
Fotó: Jackson Square, St. Louis Cathedral, New Orleans, Louisiana, USA, flickr.com, by Antre

Érdemes ellátogatni a Royal Street-re is, amely a régi francia negyedben található, az utcán régiségboltok sorakoznak, amik 19. századi lenyűgöző szépségű aranyozott, intarziás bútorokat, csillárokat és egyéb régi tárgyakat árulnak. Érdekes látnivalótól fosztja meg magát az utazó, ha nem keresi fel a szépséges Aquarium of the Americas-t, ami a világ egyik legszebb akváriuma, több mint 500 tengeri állatot mutat be.

Figyelmébe ajánljuk mindenkinek az USA ötödik legnagyobb parkját, a több mint 600 hektáros City Park-ot, amely a szubtrópusi klímákra jellemző növényfajtákkal lenyűgöző látványt nyújt. Itt található a New Orleans Museum of Art és a New Orleans-i botanikus kert.
City Park
Fotó: City Park, New Orleans, Louisiana, USA, flickr.com, by zeul

Akinek szenvedélye a vásárlás, az ki ne hagyja a Riverwalk Marketplace óriási bevásárlóközpontot, ahol több mint 140 üzlet működik, világmárkákat kínálva. Érdemes még szót említeni a Garden District-ről, ami New Orlenas kertvárosa, itt telepedtek le Louisiana megvásárlása után az érkező amerikai telepesek, gyönyörű villákat építve. Itt található a látványos Audubon Állatpark, fenavad aligátorokkal, jaguárokkal és flamingókkal.
Garden District
Fotó: Garden District, New Orleans, Louisiana, USA, flickr.com, by sea turtle

Nagy ünnep a városban a mindenki által ismert hamvazószerda előtti nap a Mardi Gras, amikor az egész város felbolydul, és fergeteges felvonulásokat szerveznek szerte a városban, a felvonulók pedig díszes jelmezekbe öltöznek.

Mardi Gras
Fotó: Mardi Gras, New Orleans, Louisiana, USA, flickr.com, by mike757

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel