.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Miami (Florida)
Click for Miami, Florida Forecast


Florida leghíresebb városa a világszerte ismert, nagy népszerűségnek örvendő Miami. A város gyakorlatilag egész évben tele van a világ minden tájáról ideérkező, és pihenni vágyó turistákkal. A több mint 5000 km2-en fekvő kétmilliós város telis tele van élettel, egymást érik a zenei fesztiválok, koncertek, szórakozóhelyein egyetlen percre sem áll meg az élet.
Miami
Fotó: Miami, Florida, USA, flickr.com, by SMWalton73


Legnagyobb népszerűségnek természetesen part menti területei számítanak, ezek Miami Beach, South Beach, és Coconut Groove, de érdekesek belső területei is, a Downtown, a Little Havanna, és a Coral Gables.

Az óriási szigeten fekvő Miami Beach és South Beach, Miami szórakoztató és fürdő központjai, partszakaszaikat végig gyönyörű, homokos strandok jellemzik
South Beach
Fotó: South Beach, Florida, USA, flickr.com, by bitacoreta


South Beach utcáit különböző bárok, éttermek, pub-ok, night clubok, és disco-k szegélyezik. Érdemes végigmenni a Lincoln Road-on, amelynek mentén elegáns éttermek és kávézók állnak, itt található a Lincoln Road Mall, amely fontos kulturális központ, egyik része az ArtCenter South Florida, ahol egy érdekes művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg.
South Beach
Fotó: South Beach, Florida, USA, flickr.com, by egvvnd


A szintén gyönyörű Miami Beach-en, keressük fel a Bass Museum of Art-ot, ahol gyönyörű festmény és szoborgyűjteményt tekinthetünk meg, illetve a Holocaust Memorial-t, amely egy hatalmas, égbe meredő kezet formázó emlékmű, a Holocaust áldozatainak emlékére készült.
Miami Beach
Fotó: Miami Beach, Florida, USA, flickr.com, by goatopolis


A Miami Beach-től északra fekvő North Beaches-t, óriási szállodák jellemzik, a délre fekvő Key Biscayne-be pedig csodálatos tengerpartja miatt érdemes kilátogatni, amelyet pálmafák szegélyeznek.
Miami Beach-el szemközt fekszik a Downtown azaz a belváros, a város pénzügyi és kereskedelmi központja, melyet hatalmas felhőkarcolók uralnak.
Miami
Fotó: Downtown, Miami, Florida, USA, flickr.com, by COSMOSNEXUS


A belvárostól nyugatra fekvő Little Havanna Miami nagy kubai közösségének a központja, ahol többek között a legendás kubai szivarokat árusító üzletek, és kubai specialitásokat kínáló éttermek találhatók.
Miami belvárosától délre fekszik a népszerű Coconut Groove, ahol különféle üzletekben vásárolhatunk, illetve elegáns éttermek, kávézók, és éjszakai szórakozóhelyek várják a vendégeket.
Coconut Groove-tól nyugatra fekszik, a spanyol és olasz stílusú épületeivel lenyűgöző látványt nyújtó Coral Gables. Számos gyönyörű szálloda várja itt a vendégeket, bevásárlóutcájában a Miracle Mile-ban pedig rengeteg üzlet található, kedvünkre válogathatunk a sokféle árú közül. Leghíresebb szállodája, a gyönyörű Biltmore Hotel, amely még a 20. század elején épült, illetve itt található az USA egyik legszebb uszodája a Venetian Pool.
Coral Gables
Fotó: Biltmore Hotel, Coral Gables, Miami, Florida, USA, flickr.com, by wallyg

Ha több időt is tölthetünk Miami-ban, akkor érdemes ellátogatni a Wings Over Miami-ba, amely egy óriási repülőgéppark és kiállítás, valamint felkeresni a Fairchild Tropical Garden-t, amely egy gyönyörű botanikus kert, és a Miami Metrozzo-t, amely az USA egyik legnagyobb állatparkja, ahol az állatok szabadon mozoghatnak.
Miami
Fotó: Miami, Florida, USA, flickr.com, by James Good

 

További képek a galériában >>>

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel