.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Michigan

Becenév: Great Lakes State
Terület: 56 959 sq.mi. (147 523,1 km2)
Legmagasabb pont: Mount Arvon 1 979 ft. (603,2 m)
Népesség: 9 859 700
Főváros: Lansing
Legnagyobb város: Detroit

A Nagy-Tavak vidékén fekvő Michigan állam két részből áll, amelyet a Straits of Mackinac (Mackinac-szoros) választ el egymástól. A nagyobb déli rész a Lower Peninsula (Alsó-félsziget), amelyet nyugaton a Lake Michigan (Michigan-tó), keleten a Lake Huron (Huron-tó), Lake St. Claire (St. Claire-tó) és Lake Erie (Erie-tó), délen pedig Indiana és Ohio állam határol. A kisebb északi rész az Upper Peninsula (Felső-félsziget), amelyet délen a Lake Michigan és a Lake Huron, északon a Lake Superior (Felső-tó), nyugaton pedig Wisconsin állam határol. Magasabb hegyvidéki területet hiába keresnénk, az állam nagyrésze kiterjedt síkság. Népsűrűsége délről észak felé haladva csökken, az északi területek ritkán lakottak, itt nagyobb erdőségek terülnek el. Az államban egy nagyváros Detroit, és több közepes nagyságú város, köztük a főváros Lansing található. Az állam idegenforgalma jelentős, hisz festői szépségű vízpartjai főleg nyáron rengeteg turistát vonzanak.
Michigan
Fotó: Country, Michigan, USA, flickr.com, by CaptPiper

 

A legnagyobb település az autóiparáról világszerte híres Detroit. A város az állam kereskedelmi, pénzügyi és természetesen ipari központja, de kulturális intézményekben is gazdag. Itt található a három nagy amerikai autógyár a General Motors, a Ford, és a Chrysler központja és több gyára is. Számos múzeumát érdemes felkeresni, amelyekben értékes gyűjteményeket találunk. Látogassunk el a Detroit Historical Museum-ba, amely a város és természetesen az autógyártás történetét mutatja be. Keressük fel a The Detroit Institute of Arts-ot, ahol az elmúlt évszázadokban készített gyönyörűszép festményeket tekinthetünk meg, a Motown Historical Museum-ot, amely egy zenei kiállítást mutat be és a Belle Isle Parkban található Dossin Great Lakes Museum-ot, ahol a Nagy-Tavak hajózási történetével ismerkedhetünk meg. Szintén érdemes megnézni a Dearborn elővárosban található The Henry Ford Museum and Greenfield Village-et, ahol az ország egyik legnagyobb, amerikáról szóló gyűjteménye található. A városban természetesen több felsőoktatási intézmény is található, ezek a University of Detroit Mercy, az Oakland University és a Madonna University.
Detroit
Fotó: Detroit, Michigan, USA, flickr.com, by redmann

 

Sok érdekességgel szolgál a főváros Lansing, amely az állam közigazgatási központja, itt érdemes ellátogatni a Michigan Historical Museum-ba, amely az állam történelmét mutatja be. Hosszú ideig a városban lévő gyárban készültek a legendás amerikai autómárka az Oldsmobile gépkocsijai, sajnos azonban a General Motors a közelmúltban megszüntette a márka további gyártását, az R. E. Olds Transportation Museum állít emléket az Oldsmobile-nak, és mutatja be gyártásának történetét.
Lansing
Fotó: State House, Lansing, Michigan, USA, flickr.com, by ifmuth

Ann Arbor az egyetemváros, itt található az állam legnagyobb campusa a University Of Michigan. Számos művészeti és film fesztivál zajlik a városban, egész évben. Itt érdemes ellátogatni a Kelsey Museum of Archeology –ba, ahol ókori görög, római gyűjteményeket tekinthetünk meg.
Ann Arbor
Fotó: Ann Arbor, Michigan, USA, flickr.com, by gavin clabaugh

Lawyers near me

Grand Rapids város elsősorban az egykori amerikai elnök Gerald R. Ford-ról nevezetes. Az egykori elnök a városban született és nőtt fel, életútját mutatja be és állít emléket a Gerald R. Ford Museum.
Grand Rapids
Fotó: Grand Rapids, Michigan, USA, flickr.com, by ifmuth

Ha több időnk van, akkor fedezzük fel Michigan állam vidéki területeit is. Keressük fel a Michigan-tó part menti területeit, homokos strandjai, népszerű kikötőhelyei, üdülővárosai egész évben vonzzák a pihenni vágyókat.

Aki izgalmas kalandtúrára vágyakozik, és ősi, változatos növény és állatvilágú erdőkben szeretne kirándulni, annak tudjuk ajánlani az Upper Penninsula (Felső-félsziget) felfedezését. Itt található a Hiawatha National Forest érintetlen erődségei, a Pictured Rocks National Lakeshore és a Porcupine Mountains Wilderness State Park.

További képek a galériában >>>
<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel