.
usatravel
.
usatravel
usatravel
Nyitólap Információk Államok Városok Élménybeszámolók Fórum




Hozzászólások a témához: Budapest
[+] Új hozzászólás írása
   Brigi 2011-08-29 21:27:24   

Szia Steven!

 

Örülök, hogy mégis eszedbe jutott ez a topic és köszi, hogy írtál! :)

Egyetemen tanulom a közgázt, de ez a 2. diplomám és az elsőnél már vettem igénybe ösztöndíjat, úh tutira nincs esélyem másikra. Keresek majd fizetős tanfolyamat, ami néhány hónapos intenzív képzés lesz. Remélem sikerül majd megvalósítanom...

Sok új infót kaptam Tőled, úgyhogy mégegyszer köszönöm!

Minden jót Neked!

 

Üdv,

Brigi

   Steven 2011-08-13 20:57:07   

Szia Brigi,

Nagyon sajnálom, hogy nem írtam vissza neked, de erről a topicról teljesen megfeledkeztem, ami nap nézegettem a topicocat, és akkor láttam meg, hogy a válaszomra vársz. I am so sorry!!!

Igen, 2006 vagy 2007 óta, az amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége kijelentett, hogy 3 hónapra minden magyar állampolgár kint tartózkodhat az USA - ban, úgy tudom, valami illetéket kell fizetni 4000 ft. Persze csak azok, akik nincsenek kitoloncolva az országból...

Amerikai iskolába csak zöldkártyával rendelkező személy, vagy amerikai állampolgár járhat. Egyetemre, mesterképzésre adnak még ösztöndíjat, és hogyha te közgázon most alapképzésen vagy, és jó eredményeid lesznek, utána jelentkezz, egy nem túl menő egyetemre amerikába, és hátha adnak ösztöndíjat. A kint tanulás más módja eléggé esélytelen...:(

Mint írtam, vízumokat munka, és kiemelkedő tehetség figyelembevételével adnak.

Én még mindig azt mondom, menj ki 3 hónapra, vállalj au pair - séget, vagy bármi más feketemunkát, és gyere haza 3 hónap után, vagy az egyetemes dolgot próbáld meg. (persze, csak ha egyetemen tanultad a közgázt, és nem fősulin..!!??)

Üdv, steven

 

   Brigi 2011-07-15 15:13:20   

Kedves Steven!

 

Nagyon Drága vagy, hogy ilyen szinten informálsz...

Leírok néhány dolgot, de ha esetleg facebookon vagy, akkor folytathatnánk ott a csevelyt...:)

Egyébként magyar tanító vagyok és 1év múlva végzem el a közgázt. Ezek a diplomáim vannak és sportolok, azon vagyok, hogy talán a légtornával kezdek kint valamit egy ideig. Igazából csak fél, max 1 évet szeretnék kint lenni, hacsak nem jön be a jóslatod...:) és ez alatt az idő alatt marketinget tanulni. Talán, ha itthon mindent el tudok intézni és úgy megyek ki, hogy van munka (vmi fekete) és iskolát is találok, ahol van 3 hónapos képzés, akkor a 3hónap is elég nekem.

 

Jól értettem, hogy ha 3hónapra szeretnék menni, akkor semmilyen engedélyre nincs szükségem?

 

Üdv, Brigi

   Steven 2011-07-14 17:26:47   

Szia Brigi,

 

Hát igen azzal kéne kezdened, de bárcsak az ilyen egyszerű lenne. Gondolom tudod, hogy rengetegen igényelnek vízumot az Egyesült Államokba a világ minden tájáról, több száz ezer ember évente, úgyhogy ehhez nem túl könnyű hozzájutni. 

1. Akkor adnak munkavállalói vízumot, hogyha van kint munkád, (például, az a cég ahol Magyarországon dolgoztál kiküld téged a kinti központjukba, vagy a kinti leányvállalatukba, akkor lesz munkád, és tudod igényelni a munkavállalói vízumot, de így önerőből semmiképpen sem fogod megkapni sem te, sem senki más. :( 

 

2. Igényelhetnél bevándorlói vízumot, de azt is bizonyos értelemben a munkához kötik, azaz megnézik, hogy mit fogsz adni az országuknak, nem leszel e terhére az országnak, így ha nincs munkád kint, akkor könnyen gondolhatják, hogy a terhére leszel, mivel nem lesz megélhetésed. Ha szerencséd van akkor a bevándorlói vízumnál figyelembe vehetik az iskolai végzettséged, diplomáidat, hogy mihez értesz, és annak függvényében, hogy te a tudásoddal az ország hasznára leszel- e adnak, or nem adnak vízumot. Mi a végzettséged? (ne válaszolj, ha nem szeretnél, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mekkorák az esélyeid)

 

Õszintén  Brigi, hogyha nincsen olyan munkahelyed itt Magyarországon, vagy nincsen még kint munkahegyed, esetleg ha nincs olyan különös, kiemelkedő végzettséged, amiből ők azt gondolhatnák, hogy előrébb viszed az országot, akkor nagyon nehezen fogysz munkavállalói, avagy bevándorlói vízumot kapni. De ne érts félre, ez nem csak rád vonatkozik, hanem minden nem amerikai állampolgárra, akinek nincsenek meg a kellő feltételei, a vízumhoz.

Ettől függetlenül megpróbálhatod a vízum igénylést, és hátha szerencséd lesz, én kívánom, hogy az legyen!!!

Esetleg nem szeretnéd inkább megpróbálni, a 3 hónap kint létet vízum nélkül, alkalmi feketemunkával? Ez sokkal elérhetőbb, egy magyar állampolgár számára.

ui: Még az is lehet, mivel a sors kifürkészhetetlen, hogy kint megtalálod életed szerelmét, egy AMERIKAI ÁLLAMPOLGÁR képében, és ő lesz a nagy Õ, összeházasodtok, igényled a házassági kapcsolat útján, a bevándorlói vízumot, és kis időn belül meglesz a zöldkártyát.

Üdv. Steven

   Simkó Brigi 2011-07-13 21:56:55   

Helló Steven!

 

Köszi, hogy visszaírtál...

Egyelőre "semmim nincs", de van 1 évem, hogy elintézzem a szükséges mindent:)

Tehát akkor a munkavállalói vízum beszerzésével kezdjem?

Jövő július végén szeretnék költözni és augusztustól kezdeni a munkát.

 

Üdv, Brigi

   Steven 2011-07-02 22:05:10   

Szia Brigi,

Először s, hogy tanácsokat tudjak, tudjunk adni meg kell tudnunk, hogy van e munkavállalói vízumod, vagy milyen módon szeretnél az Egyesült Államokban dolgozni?

 

Üdv, Steven

 

   Brigi 2011-06-22 21:51:51   

Üdv Mindenkinek!

Nagyon alap információkat szeretnék tudni arról, hogy hogy kezdjem el egy New Yorkban  munkával és tanulással töltött fél évemet...

Közgáz diploma után egy néhány hónapos Marketing képzésen szeretnék résztvenni, amit akár kint is tudok majd keresni, mert először is munkára lenne szükségem.

Társalgási szinten beszélek angolul, de minden (tisztességes) munka szóba jöhet.

Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud pár tanáccsal segíteni!

Brigi

<< vissza






usatravel.hu on Facebook
.
Minden jog fenntartva © Festino Kft - USA Travel - Irány Amerika! - www.usatravel.hu valid xhtml valid css2                DEVELOPED BY  mfdesign   
englishmagyar usatravel usatravel usatravel